Lån på kontanthjælp

LånebeløbRenteAlderAfbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr 41,20 % 18 år 24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån på kontanthjælp

Nu kan du få et lån på kontanthjælp uanset din indkomst. Der er ikke mange penge tilbage til andet end regninger, når man får kontanthjælp. Når indkomsten er lav, så bliver behovet for at låne penge højere, men for at låne kræves ofte en højere indkomst. Ja, let skal det ikke være.

Har du brug for at låne penge, men er på kontanthjælp? Så er der desværre mange banker, som vil give dig et afslag på din ansøgning. Bankerne ser desværre situationen sådan at din indkomst afspejler din evne til af tilbagebetale lånet.. Så hvis din indkomst er for lav, så vil bankerne vurdere at risikoen for at låne til dig er for stor.

Det er dog muligt at tage et lån på kontanthjælp. Ikke alle steder er kreditvurderingen baseret på din indtægt, job og boligforhold.

En kreditvurdering baseret på tillid og din vilje til at tilbagebetale viser ofte et mere nuanceret billede af om man rent faktisk betaler lånet tilbage. Denne tillid vises ved at man ansøger sammen med en kautionist, som står inde for at låneydelserne betales. Kautionisten er ikke medlåntager og bliver kun involveret, hvis låntager skulle have problemer med at betale en given måned. Herefter til denne person skulle betale ydelsen den måned. Herefter kører lånet videre som normalt. På denne måde kommer der ikke rykkergebyrer eller andre omkostninger på lånet end planlagt.

Det er de færreste der han venner eller familie, der vil kunne låne dig fx 20.000 kr. (og heller ikke fordi dette kunne anbefales, hvis man havde). Ved at anvende en kautionist skal denne ikke op med penge af lommen. Gennemgå dog alle scenarier med hinanden inden lånet tages.

Lån til kontanthjælpsmodtager

Der er långivere, der bevilliger et lån til kontanthjælpsmodtager. Ud over SMS långivere, så er der stadig muligheder for at tage et lån på kontanthjælp. Bankerne vurderer hver eneste låneansøgning og anvender dine oplysninger tl at kreditvurdere dig.

Da vi hverken ved hvad der lægges mest og mindst vægt på eller hvorfor man får et afslag, kan vi kun gætte os frem. Givetvis tæller ens indkomst en del i overvejelserne, selvom en lav indkomst kan opvejes af at have en positiv historik i banken.

Et andet tip, der vil kunne opveje en lav indkomst, er at ansøge sammen med en anden person. En medansøger kan øge mulighederne for at få et lån for en person på kontanthjælp.

Hvis det alligevel skulle give afslag, så kan denne person, som medansøgte, måske være kautionist. På et sådan kautionist-lån, vil denne ikke være medansøger, men blot stå inde for at låntager betaler lånet af til tiden.

Det anbefales at lægge et budget og få et overblik over ens økonomi i forbindelse med at søge lån. Så er man sikker på at der er plads til en ny månedlig ydelse og man får ingen ubehagelige overraskelser.

Ved betalingsproblemer, så kontakt långiver

Långiver har rigtig mange, som ind imellem løber ind i problemer med betalingen af de månedlige ydelse. Det er normalt over en lang periode, som lån jo løber over. Bare tag kontakt til dem og de finder en løsning.

Lån trods kontanthjælp

Ønsker du at ansøge om et lån, men er på kontanthjælp? De fleste långivere kræver en vis indkomst og foretager altid kreditcheck for at sikre, at der er mulighed for at tilbagebetale lånet. Dermed er det på ingen måde udelukket at man kan få et lån på kontanthjælp. Som vi har gennemgået, er der en række tilfælde, hvor det er muligt.

Hvis du skulle tage et lån trods kontanthjælp, men alligevel skulle komme i problemer med en betaling, så giv endelig banken besked. De er vant til at håndtere dette og har ofte en løsning, som fungerer.

Skriv dine udgifter og indtægter ned

Få et overblik over din økonomiske hverdag og undgå den stress og søvnløse nætter, som et manglende overblik giver.

SMS lån kontanthjælp

Hvis du har ansøgt om lån hos flere banker, men kun fået afslag på afslag, så kan det føles håbløst. Det er dog vigtigt at du ikke panikker og begynder at søge SMS lån på kontanthjælp. Du vil givetvis få lånet bevilliget, hvis du ikke er i RKI, men det vil du altså også få, hvis du søger et lån med en kautionist. Og her er renter ofte 10x lavere end på SMS lån.

Skulle du allerede have taget ét eller flere SMS lån på kontanthjælp, så kan det anbefales at du indfrier disse med et nyt og større lån. Søger du det omtalte kautionist lån vil renterne blive lavere og din månedlige udgift til lån vil alt andet lige blive mindre.

Også selv at det er lige ved at gå galt (eller måske allerede er gået galt), vil du kunne få et lån med kautionist. Du vil selv kunne få et lån trods RKI, hvis det skulle være nødvendigt.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

Pantsættelse og pantelån

Der er et bredt udvalgt af genstande, som man vil kunne indlevere midlertidigt imod at få penge ud med det samme. Det kan være elektronik, ure, møbler, biler, tasker og meget andet. Efter en given periode kan man købe sine ting tilbage. En sådan pantsættelse kan også give mening i visse tilfælde.

Seneste artikler