Lån på kontanthjælp

3.000 - 20.000 kr.

Rente
22.44%
Rentesatsen er fast. For et lån på 3.000 kr. med en løbetid på 6 måneder er den nominelle rente 22,44%. Den samlede omkostninger i procent er 24,90%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr. pr. måned i 6 måneder.

1.000 - 100.000 kr.

Rente /mdr
1,95% – 8,5%

1.500 - 50.000 kr.

Rente /mdr
22.51%
Lånebeløb 12.000,00 kr, ÅOP 24.99%, Minimumsbetaling 1.121,95 kr, Samlede Kreditomkostninger 1.463,36 kr, Samlet tilbagebetalingsbeløb 13.463,36 kr, Fast debitorrente 22.51%

Lån på kontanthjælp

Nu kan du få et lån på kontanthjælp uanset din indkomst. Der er ikke mange penge tilbage til andet end regninger, når man får kontanthjælp. Når indkomsten er lav, så bliver behovet for at låne penge højere, men for at låne kræves ofte en højere indkomst. Ja, let skal det ikke være.

Har du brug for at låne penge, men er på kontanthjælp? Så er der desværre mange banker, som vil give dig et afslag på din ansøgning. Bankerne ser desværre situationen sådan at din indkomst afspejler din evne til af tilbagebetale lånet.. Så hvis din indkomst er for lav, så vil bankerne vurdere at risikoen for at låne til dig er for stor.

Det er dog muligt at tage et lån på kontanthjælp. Ikke alle steder er kreditvurderingen baseret på din indtægt, job og boligforhold.

En kreditvurdering baseret på tillid og din vilje til at tilbagebetale viser ofte et mere nuanceret billede af om man rent faktisk betaler lånet tilbage. Denne tillid vises ved at man ansøger sammen med en kautionist, som står inde for at låneydelserne betales. Kautionisten er ikke medlåntager og bliver kun involveret, hvis låntager skulle have problemer med at betale en given måned. Herefter til denne person skulle betale ydelsen den måned. Herefter kører lånet videre som normalt. På denne måde kommer der ikke rykkergebyrer eller andre omkostninger på lånet end planlagt.

Det er de færreste der han venner eller familie, der vil kunne låne dig fx 20.000 kr. (og heller ikke fordi dette kunne anbefales, hvis man havde). Ved at anvende en kautionist skal denne ikke op med penge af lommen. Gennemgå dog alle scenarier med hinanden inden lånet tages.

 

Lån til kontanthjælpsmodtager

Der er långivere, der bevilliger et lån til kontanthjælpsmodtager. Ud over SMS långivere, så er der stadig muligheder for at tage et lån på kontanthjælp. Bankerne vurderer hver eneste låneansøgning og anvender dine oplysninger tl at kreditvurdere dig.

Da vi hverken ved hvad der lægges mest og mindst vægt på eller hvorfor man får et afslag, kan vi kun gætte os frem. Givetvis tæller ens indkomst en del i overvejelserne, selvom en lav indkomst kan opvejes af at have en positiv historik i banken.

Et andet tip, der vil kunne opveje en lav indkomst, er at ansøge sammen med en anden person. En medansøger kan øge mulighederne for at få et lån for en person på kontanthjælp.

Hvis det alligevel skulle give afslag, så kan denne person, som medansøgte, måske være kautionist. På et sådan kautionist-lån, vil denne ikke være medansøger, men blot stå inde for at låntager betaler lånet af til tiden.

Det anbefales at lægge et budget og få et overblik over ens økonomi i forbindelse med at søge lån. Så er man sikker på at der er plads til en ny månedlig ydelse og man får ingen ubehagelige overraskelser.

Ved betalingsproblemer, så kontakt långiver

Långiver har rigtig mange, som ind imellem løber ind i problemer med betalingen af de månedlige ydelse. Det er normalt over en lang periode, som lån jo løber over. Bare tag kontakt til dem og de finder en løsning.

Lån trods kontanthjælp

Ønsker du at ansøge om et lån, men er på kontanthjælp? De fleste långivere kræver en vis indkomst og foretager altid kreditcheck for at sikre, at der er mulighed for at tilbagebetale lånet. Dermed er det på ingen måde udelukket at man kan få et lån på kontanthjælp. Som vi har gennemgået, er der en række tilfælde, hvor det er muligt.

Hvis du skulle tage et lån trods kontanthjælp, men alligevel skulle komme i problemer med en betaling, så giv endelig banken besked. De er vant til at håndtere dette og har ofte en løsning, som fungerer.

Skriv dine udgifter og indtægter ned

Få et overblik over din økonomiske hverdag og undgå den stress og søvnløse nætter, som et manglende overblik giver.

SMS lån kontanthjælp

Hvis du har ansøgt om lån hos flere banker, men kun fået afslag på afslag, så kan det føles håbløst. Det er dog vigtigt at du ikke panikker og begynder at søge SMS lån på kontanthjælp. Du vil givetvis få lånet bevilliget, hvis du ikke er i RKI, men det vil du altså også få, hvis du søger et lån med en kautionist. Og her er renter ofte 10x lavere end på SMS lån.

Skulle du allerede have taget ét eller flere SMS lån på kontanthjælp, så kan det anbefales at du indfrier disse med et nyt og større lån. Søger du det omtalte kautionist lån vil renterne blive lavere og din månedlige udgift til lån vil alt andet lige blive mindre.

Også selv at det er lige ved at gå galt (eller måske allerede er gået galt), vil du kunne få et lån med kautionist. Du vil selv kunne få et lån trods RKI, hvis det skulle være nødvendigt.

Lån uden indtægt

Forskellige långivere har forskellige systemer til at vurdere ens kreditværdighed. Udover ens indtægt kigges der normalt også på job, boligforhold og uddannelse mv. Visse långivere har et fast tal man skal opnå i deres system, andre er det en individuel vurdering. Det tæller positivt, hvis man tidligere har haft et lån, der er tilbagebetalt hos en given långiver.

Det kan være svært at tage et lån uden indtægt. Långivere er tilbageholdende overfor at yde et lån når de kan se at lånetager ikke har en indtægt. Når långiver låner penge ud til en låntager påtager låntager sig en forpligtelse. Låntager skriver bl.a. under på at denne har til hensigt at tilbagebetale lånet til fulde ved rettidigt at betale de månedlige ydelser. Hvis låntager ikke har en fast indkomst eller er helt uden indkomst, så kan dette være vanskeligt at opfylde. Der er dog stadig muligheder for at få et lån trods arbejdsløshed, som vi gennemgår nedenfor.

Lån kun til det som du står og har brug for

Det kan ikke anbefales at låne mere end det beløb, som du skal bruge nu. Efter et par måneder, hvor du har afbetalt til tiden, vil det ofte være muligt at forhøje ens lån, hvis nødvendigt.

Lån uden fast indtægt

Flere långivere kan hjælpe med et lån uden fast indtægt. Et uheld kommer sjældent alene og når det uventede sker, virker alt pludselig dobbelt så svært. Man bliver ramt af sygdom og bilen skal på værksted samme uge. Eller man mister sit arbejde og straks begynder køleskabet og vaskemaskinen at brokke sig. Vi kender det alle.

Ved disse lejligheder kan det være nødvendigt at finde penge for at holde økonomien flydende i den efterfølgende tid. Det kan være nødvendigt at gå på lånemarkedet for at dette kan lykkes.

Men hvis man har mistet sit job og ens økonomi pludselig falder eller forsvinder helt, så kan det ødelægge enhvers økonomiske situation. Dette medfører også at ens kreditværdighed falder og at mange banker ikke vil give dig et lån uden fast indtægt.

Men er der andre muligheder for at låne penge uden fast indtægt? Svaret er ja. Det kommer selvfølgelig an på hvor stort et beløb man ansøger om, men det er muligt at låne penge selvom at man ikke har en indtægt. Det kræver blot at man opfylder de øvrige krav som långiveren har sat.

Hvis du ikke har en indkomst, så vil visse långivere kræve at du har en medansøger i din husstand. Hvis du allerede har haft et lån hos en långiver, hvor lånet er tilbagebetalt, kan du muligvis også få bevilliget et lån her. Det tæller en del at have god historik hos en bank. Så selv hvis du har et aktivt lån, som er betalt af til tiden, kan du eventuelt bede om at få dette forhøjet.

Det kan betale sig at samle alle dine små forbrugslån

Ofte kan du få en bedre renteved at samle din låne i ét stort lån. Du vil også kunne få dine samlede månedlige omkostninger til lån ned ved kun at have én månedlig ydelse.

Lån med kautionist

Visse långiver tilbyder lån, hvor de beder dig om at finde en der kan stå inde for at lånet betales tilbage til tiden. Det forgår på den måde, at du betaler de månedlige ydelser, som et ganske almindelig lån, men hvis du ikke skulle have mulighed for at betale ydelsen en måned, vil kautionisten blive bedt om at betale. Måneden efter er det dog dig, der betaler.

Det foregår på denne måde, så at lånet ikke løber at sporet og at der hverken kommer rykkere eller andre gebyrer på.

Denne type lån bliver bevilliget uanset om man har en fast indtægt eller ej.

Det kan anbefales at lave et budget og gennemgå dette med ens kautionist. Herudover giver det også mening at gennemgå alle scenarier med kautionisten inden der underskrives på lånet. Herved undgår man eventuelle misforståelser og potentiel stress efterfølgende.

Hurtig lån uden fast indtægt

På trods at den store risiko, der følger med at give lån uden fast indtægt, er der stadig långivere der er villige til at tage den risiko.

Årsagerne hertil kan være mange. Hvor vi typisk ser at der ikke bliver kigget nærmere på långivers indtægt er hurtigt lån uden fast indtægt – også kendt som lånekreditter.

En af grundende hertil kan være at lånebeløbene er relativt små, ofte et par tusinde kroner. Långiverne mener givetvis at de fleste burde være i stand til at betale dette retur, også selvom låntager på nuværende tidpunkt ikke har en indtægt. Herudover sikres långiverne også ved at have høje gebyrer på lånene, hvis de ikke skulle blive betalt til tiden.

Indfrielse af lånekreditter med kautionist lån

Hvis du skulle være uden indtægt, men have et par lånekreditter, så kan det betale sig at indfri disse dyre små lån, men et større lån. Et kautionist lån er billigere og du vil kunne få det uden at have fast indtægt.

Lån trods RKI og uden fast indtægt

Som det nævnes i begyndelse, kommer uheld sjældent alene. Hvis du skulle have mistet dit arbejde eller ellers midlertidigt er uden indkomst, så kan det være at du samtidig er blevet registreret i RKI.

Du vil dog stadig kunne få bevilliget et lån trods RKI og uden fast indtægt. Hvis du har en kautionist, der kan indestå for at du betaler lånet tilbage til tiden, så vil det ikke have betydning at du er i RKI eller at du ingen indtægt har for tiden. Typisk vil du maksimum kunne låne 100.000 kr. dog.

Lån trods arbejdsløshed

Svært ved at få lån bevilliget? Lån trods arbejdsløshed eller lav kreditvurdering. Har du fået afslag på et lån i banken og de klassiske online lånegivere, så er dette noget for dig.

Det sker let at ens personlige økonomi bliver berørt af de udforinger man støder på i løbet af livet. At miste sit arbejde og den efterfølgende periode som arbejdsløs har kæmpe betydning på ens økonomiske hverdag. Udover at man pludselig har færre penge mellem hænderne og ofte kommer længere og længere bagud med sine betalinger påvirker ens ve og vel.

Hvis man forsøger at tage et lån for at dække ens stigende udgifter og komme ovenpå igen. Desværre er det sådan at bankerne kreditvurderer dig ud fra bl.a. din løn. Og når man er arbejdsløs, så tæller dette negativt på ens ansøgning og dette kan medføre et afslag på lånet.

De, der er oplever dette, kan let tro at der ikke er en vej ud og det giver yderligere stress med at finde et nyt arbejde. Men det behøver ikke være sådan. Du skal finde en holdbar løsning og den skal nok komme i fremtiden. Lige nu skal du dog have styr på privatøkonomien og det starter med at man lægger et budget. Herved kan du få et overblik over hvor dine store udgifter ligger og hvor du kan planlægge lidt bedre.

Hvis du har andre lån eller kreditter, som du betaler af på hver måned, så giver det måske mening at samle disse. Herved bliver dine månedlige omkostning mindre. Du kan nu tage et lån trods arbejdsløshed, så dette kan være en løsning på at få stoppet et hul. Det er dog vigtigt at du medregner denne ydelse i dit budget, så du ikke kommer i yderligere problemer.

Hvad er betingelserne for at få et lån trods arbejdsløshed?

For at få et lån skal du være fyldt 18 år. Der er ikke krav til indkomst eller hvordan din boligforhold ser ud, som klassiske banker eller lægger stor vægt på. Det som tæller her er din villighed til at betale din lån tilbage. Du kan få et lån uden kreditvurdering, altså den klassiske kreditvurdering, som vi kender.

Denne betalingsvillighed måles ved at du finder en person, som kan stå inden for at du tilbagebetaler dit lån. Dette sker ved at denne person skriver under på at vedkommende vil betale din månedlige ydelse, hvis det skulle ske at du ikke selv kan betale en given måned.

Denne type af tillid er tilstrækkeligt til at du højst sandsynligt vil kunne få et lån. Personen kender dig uden tvivl meget bedre end banken selv, så der er derved ingen grund til at kigge på andre faktorer.

Når din låneansøgning er godkendt, vil du typisk få pengene udbetalt indenfor 1-2 dage. Ud fra din låneaftale kan du se hvor meget du skal betale tilbage og hvornår. Du har altid muligheden for at betale lånet tilbage hurtigere. Tilsvarende har du ofte også mulighed for at få bedre renter, såfremt at du kommer i arbejde igen. Du skal blot ringe eller skrive ind til banken.

Bed om bedre lånevilkår

Hvis du skulle få ændret din økonomiske situation, som fx. at du kommer i arbejde, så kontakt banken. Du vil muligvis kunne få bedre lånevilkår, som lavere rente.

Løbende planlægning af tilbagebetalingen

Gennemgå og planlæg altid alle scenarier med den person som har kautioneret for betalingerne af dine månedlige ydelser. Det er bedre at være på forkant med hvad der sker hvis du ikke betaler. Derved undgår du problemer i fremtiden. Hvis I ved hvordan du betaler personen tilbage, så behøver I jo ikke tale mere om det.

Det er også vigtigt at holde din kautionist opdateret om du eventuelt kunne få betalingsproblemer. Ligeledes hvis din økonomiske situation forværres eller at du har en ”dyr” måned.

Dette gælder også overfor banken. Hvis du skulle få betalingsproblemer, så er det en god idé at du kontakter banken. Ved at informere bankens kundeservice så hurtigt som muligt, kan de muligvis hjælpe dig. Bankerne har typisk gode rutiner for situationer af denne art. Det kan være at de giver dig en betalingsfri måned eller giver dig en lavere månedlig ydelse. Som regel kan bankerne finde en løsning, der giver mening for alle parter. Det er jo trods alt i alles interesse at lånet afbetales løbende og bliver betalt ud.

Planlæg dig ud af problemer

Selvom du allerede er i en vanskelig situation, så hjælper det ofte at skrive ting ned på et papir. Du kan herved få overblikket tilbage og måske se en løsning. Uanset hvad så giver det mindre stress, når du har overblik over problemet.

Uventede regninger kan løses trods arbejdsløshed

Nogle gange sker det uventede og bilen går i stykker eller du skal til tandlægen. Hvis man er arbejdsløs, kan dette vælte ens økonomi fuldstændigt.

Her kan det give mening at tage et lån trods arbejdsløshed. Hvis du kan se i dit budget at du har råd til den månedlige ydelse, så kan du dække din uventede udgift ind med et lån.

Ikke alle banker låner penge til personer, der er arbejdsløse, da der, som regel, er krav til en vis indtægt. En lavere indtægt betyder at der er større risiko for at noget kan gå galt og at du ikke kan betale dit lån tilbage.

Denne risiko kan for eksempel dækkes ind ved at lånet har en højere rente. Det kan også være at banken beder om at du finder en person som kan kautionere for dig. Uanset hvad, så er der i dag en række mulige løsninger for at du kan få et lån trods arbejdsløshed.

Lån uden sikkerhed vil typisk have høje renter i sådanne tilfælde. Det skal i en sådan situation overvejes om ikke det bedre kan betale sig at finde en kautionist.

Et godt forslag er at du lægger et budget og sammenligner hvordan det enkelte lån passer ind i din økonomi. Det kan være at en længere løbetid giver mere mening for din økonomiske hverdag. Det kan også være at et lavere lånebeløb giver mening. Uanset kan du også vælge at betale mere tilbage på måneder, hvor du har en større udbetaling.

Lån 18 år uden indkomst

Hvis du er 18 år og har brug for penge, så er der en række banker, som låner penge ud til 18 årige. Dermed ikke sagt at lånet bliver bevilliget. Størstedelen af bankerne giver dig nemlig ikke et lån hvis du er 18 år gammel og uden indkomst.

Hvis du har taget et til flere lån som 18 årig uden indkomst og du står og skal betale dem alle tilbage for ikke at komme i RKI (eller hvis du allerede er blevet smidt i RKI allerede). Så kan det give mening at tage et lån hvor du samler alle dine lån og kreditter i et stort lån.

Hvis du skal samle dine lån, så kan du overveje det lån med kautionist, som vi nævnte ovenfor. De giver selv lån trods RKI og renten er normalt lavere end på mobil lån og lånekreditter.

Din alder har dog ikke den store betydning samlet set. Du vil kunne få samme kreditscore, som en på 25 år eller 34 år. Forskellen er blot at visse banker har bestemt at de ikke vil låne ud til folk under 21 år for eksempel. Hvorfor dette er tilfældet vides ikke, men et gæt kunne være at bankerne historisk set har haft de største procentmæssige tab i denne gruppe.

Har du fået en del afslag allerede?

Hvis du allerede har fået en del afslag på at låne, så skal du overveje at lave et lån med kautionist. Det kan være en ven eller familie, som kautionere. Sandsynligheden for at få en bevilling er meget højere end de normale online lån.

Lån 18 år

Der er en række långivere hvor du kan tage et lån 18 år og opefter. Udover kravet om at man skal være mindst 18 år, så varierer resten af kreditvurderingen fra bank til bank. Størstedelen af bankerne foretager samme type vurdering, hvor de kigger på indtægt og din økonomiske historie.

Selvom kravene kan varierer meget mellem de enkelte banker. Fælles for dem alle er at de laver et kredittjek, dvs. en vurdering af risikoen ved at låne til dig. Visse stiller ekstra krav til dig hvis du er studerende, andre stiller minimumskrav til indkomst.

Der er også banker, som laver en anden type kreditvurdering. Her er din alder uden betydning og det har ikke indflydelse om du er studerende eller er uden indtægt.

Her beder banken dig om at finde en person, som kan indestå for at dine månedlige betalinger overholdes (kautionist). Det vil sige at hvis du ikke betaler din ydelse, så vil de blive bedt om at betale den månedlige ydelse. Altså kun betaling af den enkelte måned og ikke hele lånet. Herved får du ingen rykkere eller dyrere renter, men lånet kører bare videre.

Uanset hvilket model som du vælger at ansøge på, så overvej hvor den månedlige ydelse skal komme fra. Og hvis det er et SMS lån, der skal betales til fulde efter én måned, så giver det mening at have pengene klar, da der ellers kommer et stort gebyr på.

Det kan betale sig at samle alle dine små forbrugslån

Ofte kan du få en bedre renteved at samle din låne i ét stort lån. Du vil også kunne få dine samlede månedlige omkostninger til lån ned ved kun at have én månedlig ydelse.

Lån 18 år uden sikkerhed

Hvis du er 18 år og måske lige er begyndt at arbejde, kan du muligvis have brug for lidt ekstra penge. Du har måske brug for et lille beløb til weekenden, købe en ny mobil eller at rejse med vennerne. Det er der jo ikke noget galt med og her kan det være at det giver mening med et hurtigt SMS lån. Ofte er der ingen renter på hvis du betaler lånet tilbage indenfor 30 dage.

Men hvis du ikke betaler det tilbage til tiden, så begynder renterne at løbe på (fra dag 1) og det kan blive dyrt. I tilfælde af at du kan se at du ikke kan betale lånet tilbage til tiden, så skal du måske overveje om det bedre kan betale sig at ændre lånet til et billigere lån, der løber over 12 måneder. Derved er renten lavere og dine månedlige ydelser er lavere.

Lån uden sikkerhed stiller i forvejen store krav. Når man samtidig er 18 år, så gør det endnu sværere. Lånebeløbets størrelse har også stor betydning. Det er meget lettere at låne 3.000 kr. end 15.000 kr. for en 18 årig. Mange af dem der giver lånekreditter låner 3.000 kr. uden sikkerhed.

Lån 18 år uden krav

At få bevilliget et lån, når du er 18 år kan være svært. Dette gælder især, hvis du er studerende eller ellers er uden indkomst.

Der findes dog lånemuligheder, hvor der ikke stilles krav til din alder, indtægt eller tidligere kredithistorik. Det eneste krav her er at du viser din villighed til at tilbagebetale lånet.

Denne villighed vises ved at du finder en ven eller et familiemedlem, der siger god for dig og indestår for at du kan betale dine månedlige ydelser. Denne tillid der vises i sådan en situation er oftest tilstrækkeligt for banken til at give dig pengene i hånden.

Det giver god mening at gennemgå alle scenarier med den person, som viser dig tilliden. Således ved ikke begge hvordan enhver situation skal håndteres, hvis du ikke kan betale en måned eller to.

Det foregår på den måde, at hvis du ikke selv kan betale den månedlige ydelse, så blive denne person bedt om at betale ydelsen. Det er altså ikke hele lånet der skal betales og der kommer ikke rykkergebyrer på. Lånet vil fortsætte som før, men denne måneds ydelse vil blive betalt af din kautionist.

I kan eventuelt lægge et budget inden lånet bliver taget, således at I har overblik over hvor pengene skal komme fra hver måned. Dette giver også mere tryghed blandt alle og mindre stress i den lange bane.

Ved afslag fra en bank

Hvis du har fået afslag på et lån, så vent ihvertfald 1 måned inden du søger igen hos denne bank. Ellers vil du blot få et automatisk afslag. Herudover vil det være negativt i din kreditscore i banken.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

RKI-regler

Hvad er RKI og hvilke regler er der forbundet med registrering hos RKI? Her kan du læse meget mere om reglerne omkring RKI.

Vi fortæller også hvad RKI har af konsekvenser for dig, og hvordan man kan komme ud igen.

Seneste artikler