Lån trods arbejdsløshed

LånebeløbRenteAlderAfbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr 41,20 % 18 år 24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån trods arbejdsløshed

Svært ved at få lån bevilliget? Lån trods arbejdsløshed eller lav kreditvurdering. Har du fået afslag på et lån i banken og de klassiske online lånegivere, så er dette noget for dig.

Det sker let at ens personlige økonomi bliver berørt af de udforinger man støder på i løbet af livet. At miste sit arbejde og den efterfølgende periode som arbejdsløs har kæmpe betydning på ens økonomiske hverdag. Udover at man pludselig har færre penge mellem hænderne og ofte kommer længere og længere bagud med sine betalinger påvirker ens ve og vel.

Hvis man forsøger at tage et lån for at dække ens stigende udgifter og komme ovenpå igen. Desværre er det sådan at bankerne kreditvurderer dig ud fra bl.a. din løn. Og når man er arbejdsløs, så tæller dette negativt på ens ansøgning og dette kan medføre et afslag på lånet.

De, der er oplever dette, kan let tro at der ikke er en vej ud og det giver yderligere stress med at finde et nyt arbejde. Men det behøver ikke være sådan. Du skal finde en holdbar løsning og den skal nok komme i fremtiden. Lige nu skal du dog have styr på privatøkonomien og det starter med at man lægger et budget. Herved kan du få et overblik over hvor dine store udgifter ligger og hvor du kan planlægge lidt bedre.

Hvis du har andre lån eller kreditter, som du betaler af på hver måned, så giver det måske mening at samle disse. Herved bliver dine månedlige omkostning mindre. Du kan nu tage et lån trods arbejdsløshed, så dette kan være en løsning på at få stoppet et hul. Det er dog vigtigt at du medregner denne ydelse i dit budget, så du ikke kommer i yderligere problemer.

Hvad er betingelserne for at få et lån trods arbejdsløshed?

For at få et lån skal du være fyldt 18 år. Der er ikke krav til indkomst eller hvordan din boligforhold ser ud, som klassiske banker eller lægger stor vægt på. Det som tæller her er din villighed til at betale din lån tilbage. Du kan få et lån uden kreditvurdering, altså den klassiske kreditvurdering, som vi kender.

Denne betalingsvillighed måles ved at du finder en person, som kan stå inden for at du tilbagebetaler dit lån. Dette sker ved at denne person skriver under på at vedkommende vil betale din månedlige ydelse, hvis det skulle ske at du ikke selv kan betale en given måned.

Denne type af tillid er tilstrækkeligt til at du højst sandsynligt vil kunne få et lån. Personen kender dig uden tvivl meget bedre end banken selv, så der er derved ingen grund til at kigge på andre faktorer.

Når din låneansøgning er godkendt, vil du typisk få pengene udbetalt indenfor 1-2 dage. Ud fra din låneaftale kan du se hvor meget du skal betale tilbage og hvornår. Du har altid muligheden for at betale lånet tilbage hurtigere. Tilsvarende har du ofte også mulighed for at få bedre renter, såfremt at du kommer i arbejde igen. Du skal blot ringe eller skrive ind til banken.

Bed om bedre lånevilkår

Hvis du skulle få ændret din økonomiske situation, som fx. at du kommer i arbejde, så kontakt banken. Du vil muligvis kunne få bedre lånevilkår, som lavere rente.

Løbende planlægning af tilbagebetalingen

Gennemgå og planlæg altid alle scenarier med den person som har kautioneret for betalingerne af dine månedlige ydelser. Det er bedre at være på forkant med hvad der sker hvis du ikke betaler. Derved undgår du problemer i fremtiden. Hvis I ved hvordan du betaler personen tilbage, så behøver I jo ikke tale mere om det.

Det er også vigtigt at holde din kautionist opdateret om du eventuelt kunne få betalingsproblemer. Ligeledes hvis din økonomiske situation forværres eller at du har en ”dyr” måned.

Dette gælder også overfor banken. Hvis du skulle få betalingsproblemer, så er det en god idé at du kontakter banken. Ved at informere bankens kundeservice så hurtigt som muligt, kan de muligvis hjælpe dig. Bankerne har typisk gode rutiner for situationer af denne art. Det kan være at de giver dig en betalingsfri måned eller giver dig en lavere månedlig ydelse. Som regel kan bankerne finde en løsning, der giver mening for alle parter. Det er jo trods alt i alles interesse at lånet afbetales løbende og bliver betalt ud.

Planlæg dig ud af problemer

Selvom du allerede er i en vanskelig situation, så hjælper det ofte at skrive ting ned på et papir. Du kan herved få overblikket tilbage og måske se en løsning. Uanset hvad så giver det mindre stress, når du har overblik over problemet.

Uventede regninger kan løses trods arbejdsløshed

Nogle gange sker det uventede og bilen går i stykker eller du skal til tandlægen. Hvis man er arbejdsløs, kan dette vælte ens økonomi fuldstændigt.

Her kan det give mening at tage et lån trods arbejdsløshed. Hvis du kan se i dit budget at du har råd til den månedlige ydelse, så kan du dække din uventede udgift ind med et lån.

Ikke alle banker låner penge til personer, der er arbejdsløse, da der, som regel, er krav til en vis indtægt. En lavere indtægt betyder at der er større risiko for at noget kan gå galt og at du ikke kan betale dit lån tilbage.

Denne risiko kan for eksempel dækkes ind ved at lånet har en højere rente. Det kan også være at banken beder om at du finder en person som kan kautionere for dig. Uanset hvad, så er der i dag en række mulige løsninger for at du kan få et lån trods arbejdsløshed.

Lån uden sikkerhed vil typisk have høje renter i sådanne tilfælde. Det skal i en sådan situation overvejes om ikke det bedre kan betale sig at finde en kautionist.

Et godt forslag er at du lægger et budget og sammenligner hvordan det enkelte lån passer ind i din økonomi. Det kan være at en længere løbetid giver mere mening for din økonomiske hverdag. Det kan også være at et lavere lånebeløb giver mening. Uanset kan du også vælge at betale mere tilbage på måneder, hvor du har en større udbetaling.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

Pantsættelse og pantelån

Der er et bredt udvalgt af genstande, som man vil kunne indlevere midlertidigt imod at få penge ud med det samme. Det kan være elektronik, ure, møbler, biler, tasker og meget andet. Efter en given periode kan man købe sine ting tilbage. En sådan pantsættelse kan også give mening i visse tilfælde.

Seneste artikler