Lån trods debitor registret

3.000 - 20.000 kr.

Rente
22.44%
Rentesatsen er fast. For et lån på 3.000 kr. med en løbetid på 6 måneder er den nominelle rente 22,44%. Den samlede omkostninger i procent er 24,90%. Det samlede tilbagebetalingsbeløb: 3199,38 kr. Månedlig betaling: 533,23 kr. pr. måned i 6 måneder.

1.000 - 100.000 kr.

Rente /mdr
1,95% – 8,5%

1.500 - 50.000 kr.

Rente /mdr
22.51%
Lånebeløb 12.000,00 kr, ÅOP 24.99%, Minimumsbetaling 1.121,95 kr, Samlede Kreditomkostninger 1.463,36 kr, Samlet tilbagebetalingsbeløb 13.463,36 kr, Fast debitorrente 22.51%

Lån trods debitor registret

Et lån trods debitor registret var ikke tidligere muligt. Dette behøver dog ikke være et problem mere. For dem, der søger om et lån, betyder det at en registrering i debitor registret ikke længere er et automatisk afslag.

Tidligere betød det et sikkert afslag fra alle lånegivere, både online og de traditionelle fysiske banker. Der er nemlig nu mere nuanceret kreditvurdering, der kan blive foretaget og hvor alle registreringer ikke behandles ens. Nu er det en samlet vurdering, hvor der også lægges vægt på ens tilbagebetalingsvillighed og tillid.

Nogle långivere og banker mener stadig, at en registrering i debitor registret er tilstrækkeligt til at afvise en ansøgning. Givetvis er der stadig en større risiko ved at låne ud til personer, der har gæld i debitor registret, men denne gæld kan skyldes mange ting.

Hvis man får en uventet stor regning kan denne vælte budgettet i en lang periode efterfølgende. I denne efterfølgende periode skal der ikke gå meget galt før at det begynder at gå galt. Hvis man bliver syg eller mister sit arbejde, så går der ikke længe før at man ikke kan betale sine regninger. Hvis dette sker, kan det desværre ende i en registrering i debitor registret.

At du kan tage et lån trods debitor registret betyder dog at nye uventede udgifter og andre store regninger kan reddes ved at få et nyt lån. Dette gør at hvad der før var en umulig situation kan blive løst.

Læg altid et budget (intet stort og kompliceret, det er nok bare at skrive dine indtægter og udgifter ned på et papir). Herved har du overblikket over hvordan din økonomi ser ud med det nye lån.

 

Lån uanset debitor registret

Det er muligt at låne de fleste steder, hvis du blot har fået et par rykkere og måske endda har en sag til inkasso. Nogle gange er en ubetalt regning simpelthen blot at man har glemt den eller ikke modtaget den Det samme med rykkerbreve. Så snart at man bliver registreret i debitor registret, så er det en anden sag.

I givet fald er der ganske få muligheder for at låne, men det er muligt at få et lån uanset debitor registret. Dette kan ske ved at lave et såkaldt kautionist lån, som betyder at du får en anden person til at stå inde for at du betaler dit lån til tiden. Denne person vil typisk være en ven eller et familiemedlem.

I praksis forgår det på den måde at du tager lånet i dit navn og med kautionisten på som garant. Hvis du en måned ikke har mulighed for at betale den månedlige ydelse, så vil kautionisten blive bedt om at betale ydelsen den måned. Måneden efter er igen dig selv der skal betale, så det gælder kun de måneder, hvor du ikke kan betale. På denne måde kommer der hverken rykkere eller andre gebyrer på lånet. Og vigtigst at alt, at du kan få et lån trods debitor registret.

Det er en god idé at gennemgå alle mulige scenarier med din kautionist inden lånet tages. Herved er der ingen ubehagelig overraskelser bagefter og alle ved hvad der skal forventes. Herudover er det anbefalelsesværdigt altid at sige til kautionisten på forhånd, hvis du ved at du ikke kan betale en given måned. Så kan kautionisten nemlig planlægge efter dette og det vil uden tvivl have stor betydning.

Hvad er debitor registret?

Debitor Registret er ét af to registre i Danmark over dårlige betaler. Her bliver du registreret, hvis du ikke betaler dine regninger til tiden.

Lån penge trods debitor registret

I dag er det muligt at låne penge trods debitor registret. Det er selvfølgelig ikke et godt tegn at du ikke har betalt tidligere gæld tilbage. Men det kan der være mange grunde til.

Store eller uventede regninger kombineret med en skilsmisse eller sygdom, betyder ganske ofte at ens personlige økonomi skrider. Når man først er registreret i debitor registret, så har man med at fokusere på de løbende regninger og ikke den gamle gæld, ikke i første omgang i hvert fald.

Det alligevel er muligt at få et lån trods debitor registret. Dette er det fordi, at det nu er muligt at blive kreditvurderet ud fra hvordan din fremtidige situation ser ud. Her lægges der mindre vægt på indtægt og kredithistorik. Hvad man kigger på er din betalingsvillighed og tillid til at der betales tilbage. Du skal have en person, som kan stå inde for dine betalinger. Dette virker som et ”sikkerhedsnet”, hvis du skulle have problemer med at betale en måned her og der.

Læg et budget

Vær sikker på at du har mulighed for at dække din nye månedlige omkostning. Det er en god idé at skrive alle udgifter og indtægter ned, så du har overblikket løbende.

Lån trods RKI

Du vil også kunne få et lån trods RKI. Det vil sige at selvom du skulle været registreret både i RKI og i debitor registret, så har du stadig mulighed for at låne penge.

Samme krav gælder for RKI lån, som for lån med debitor registrering, som gennemgået ovenfor.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

RKI-regler

Hvad er RKI og hvilke regler er der forbundet med registrering hos RKI? Her kan du læse meget mere om reglerne omkring RKI.

Vi fortæller også hvad RKI har af konsekvenser for dig, og hvordan man kan komme ud igen.

Seneste artikler