Lån uanset RKI​

LånebeløbRenteAlderAfbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr 41,20 % 18 år 24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån uanset RKI

Mulighederne for at tage et lån uanset RKI er en realitet på det danske marked.

De fleste der tidligere søgte lån uanset RKI, lånte igennem venner eller familie. Alternativet var herefter at kigge på det uregulerede lånemarked, som næppe kan anbefales. Nu er dette nye låneprodukt dog kommet til Danmark og nu er det muligt at få lån uanset RKI.

Ideen med at give mulighed for lån trods RKI er at give folk, der er registreret i RKI en mulighed for alligevel at have mulighed for at låne.

Der kan være mange grunde til at en person er endt i RKI. Det kan være en stor uforudset regning, som pludselig væltede økonomien. Der skal ikke være mange rykkerforløb i gang samtidig før at dette også har stor indflydelse på økonomien. Hvis der ikke er en vej ud, så ender det ofte med at man bliver registreret i RKI.

Herefter ændrer hele ens økonomiske hverdag sig og man kan bl.a. ikke låne længere.

Herudover kan ens økonomi været rettet op siden i en sådan grad at man betaler sine regninger til tiden, men man har blot ikke betalt RKI gælden ned endnu.

Der er mange grund til at introduktionen af lån uanset RKI i det danske marked giver mening.

Få overblik over økonomien

Skriv ned hvor mange udgifter og indtægter, som du har og prøv at reserver den nye månedlige ydelse i bugettet.

Brug venner og familie som kautionister i stedet

Hver gang at en person søger om et lån online, så skal långiver kreditvurdere vedkommende for at være sikker på at denne kan betale lånet tilbage. Denne kreditvurdering indebærer bl.a. et tjek i RKI og hvis denne vender retur positivt, vil dette normalt betyde et afslag, trods at resten af ens oplysninger ser godt ud.

Ved et lån uanset RKI anvendes derfor en anderledes kreditvurdering end normale lån. Her bliver der bl.a. også kigget på låneansøgers villighed til at betale lånet tilbage og tillid. Det der bliver stillet som krav er at låntager finder en person, som vil kunne stå inde for at betalingen af de månedlige ydelser. Ved at finde en sådan person – kautionisten – vises at vedkommende stoler på låntager. Og det er denne tillid, der vises her, som betyder at långiver kan give et RKI lån med kautionist.

Fordelen ved at snakke med venner eller familie om at være kautionist, i stedet for at låne pengene direkte til dig. På denne måde har de ikke penge ”ude” og det vil alt andet lige være mere organiseret med tilbagebetaling mv. Herudover undgår man en eventuelt stress, som ofte medfølger det at låne fra venner og familie.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

Pantsættelse og pantelån

Der er et bredt udvalgt af genstande, som man vil kunne indlevere midlertidigt imod at få penge ud med det samme. Det kan være elektronik, ure, møbler, biler, tasker og meget andet. Efter en given periode kan man købe sine ting tilbage. En sådan pantsættelse kan også give mening i visse tilfælde.

Seneste artikler