Lån uden fast indtægt

LånebeløbRenteAlderAfbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr 41,20 % 18 år 24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån uden fast indtægt

Flere långivere kan hjælpe med et lån uden fast indtægt. Et uheld kommer sjældent alene og når det uventede sker, virker alt pludselig dobbelt så svært. Man bliver ramt af sygdom og bilen skal på værksted samme uge. Eller man mister sit arbejde og straks begynder køleskabet og vaskemaskinen at brokke sig. Vi kender det alle.

Ved disse lejligheder kan det være nødvendigt at finde penge for at holde økonomien flydende i den efterfølgende tid. Det kan være nødvendigt at gå på lånemarkedet for at dette kan lykkes.

Men hvis man har mistet sit job og ens økonomi pludselig falder eller forsvinder helt, så kan det ødelægge enhvers økonomiske situation. Dette medfører også at ens kreditværdighed falder og at mange banker ikke vil give dig et lån uden fast indtægt.

Men er der andre muligheder for at låne penge uden fast indtægt? Svaret er ja. Det kommer selvfølgelig an på hvor stort et beløb man ansøger om, men det er muligt at låne penge selvom at man ikke har en indtægt. Det kræver blot at man opfylder de øvrige krav som långiveren har sat.

Hvis du ikke har en indkomst, så vil visse långivere kræve at du har en medansøger i din husstand. Hvis du allerede har haft et lån hos en långiver, hvor lånet er tilbagebetalt, kan du muligvis også få bevilliget et lån her. Det tæller en del at have god historik hos en bank. Så selv hvis du har et aktivt lån, som er betalt af til tiden, kan du eventuelt bede om at få dette forhøjet.

Det kan betale sig at samle alle dine små forbrugslån

Ofte kan du få en bedre renteved at samle din låne i ét stort lån. Du vil også kunne få dine samlede månedlige omkostninger til lån ned ved kun at have én månedlig ydelse.

Lån uden indtægt

Forskellige långivere har forskellige systemer til at vurdere ens kreditværdighed. Udover ens indtægt kigges der normalt også på job, boligforhold og uddannelse mv. Visse långivere har et fast tal man skal opnå i deres system, andre er det en individuel vurdering. Det tæller positivt, hvis man tidligere har haft et lån, der er tilbagebetalt hos en given långiver.

Det kan være svært at tage et lån uden indtægt. Långivere er tilbageholdende overfor at yde et lån når de kan se at lånetager ikke har en indtægt. Når långiver låner penge ud til en låntager påtager låntager sig en forpligtelse. Låntager skriver bl.a. under på at denne har til hensigt at tilbagebetale lånet til fulde ved rettidigt at betale de månedlige ydelser. Hvis låntager ikke har en fast indkomst eller er helt uden indkomst, så kan dette være vanskeligt at opfylde. Der er dog stadig muligheder for at få et lån trods arbejdsløshed, som vi gennemgår nedenfor.

Lån kun til det som du står og har brug for

Det kan ikke anbefales at låne mere end det beløb, som du skal bruge nu. Efter et par måneder, hvor du har afbetalt til tiden, vil det ofte være muligt at forhøje ens lån, hvis nødvendigt.

Lån med kautionist

Visse långiver tilbyder lån, hvor de beder dig om at finde en der kan stå inde for at lånet betales tilbage til tiden. Det forgår på den måde, at du betaler de månedlige ydelser, som et ganske almindelig lån, men hvis du ikke skulle have mulighed for at betale ydelsen en måned, vil kautionisten blive bedt om at betale. Måneden efter er det dog dig, der betaler.

Det foregår på denne måde, så at lånet ikke løber at sporet og at der hverken kommer rykkere eller andre gebyrer på.

Denne type lån bliver bevilliget uanset om man har en fast indtægt eller ej.

Det kan anbefales at lave et budget og gennemgå dette med ens kautionist. Herudover giver det også mening at gennemgå alle scenarier med kautionisten inden der underskrives på lånet. Herved undgår man eventuelle misforståelser og potentiel stress efterfølgende.

Hurtig lån uden fast indtægt

På trods at den store risiko, der følger med at give lån uden fast indtægt, er der stadig långivere der er villige til at tage den risiko.

Årsagerne hertil kan være mange. Hvor vi typisk ser at der ikke bliver kigget nærmere på långivers indtægt er hurtigt lån uden fast indtægt – også kendt som lånekreditter.

En af grundende hertil kan være at lånebeløbene er relativt små, ofte et par tusinde kroner. Långiverne mener givetvis at de fleste burde være i stand til at betale dette retur, også selvom låntager på nuværende tidpunkt ikke har en indtægt. Herudover sikres långiverne også ved at have høje gebyrer på lånene, hvis de ikke skulle blive betalt til tiden.

Indfrielse af lånekreditter med kautionist lån

Hvis du skulle være uden indtægt, men have et par lånekreditter, så kan det betale sig at indfri disse dyre små lån, men et større lån. Et kautionist lån er billigere og du vil kunne få det uden at have fast indtægt.

Lån trods RKI og uden fast indtægt

Som det nævnes i begyndelse, kommer uheld sjældent alene. Hvis du skulle have mistet dit arbejde eller ellers midlertidigt er uden indkomst, så kan det være at du samtidig er blevet registreret i RKI.

Du vil dog stadig kunne få bevilliget et lån trods RKI og uden fast indtægt. Hvis du har en kautionist, der kan indestå for at du betaler lånet tilbage til tiden, så vil det ikke have betydning at du er i RKI eller at du ingen indtægt har for tiden. Typisk vil du maksimum kunne låne 70.000 kr. dog.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

Pantsættelse og pantelån

Der er et bredt udvalgt af genstande, som man vil kunne indlevere midlertidigt imod at få penge ud med det samme. Det kan være elektronik, ure, møbler, biler, tasker og meget andet. Efter en given periode kan man købe sine ting tilbage. En sådan pantsættelse kan også give mening i visse tilfælde.

Seneste artikler