Lån som 18-årig

LånebeløbRenteAlderAfbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr 41,20 % 18 år 24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån 18 år

Der er en række långivere hvor du kan tage et lån 18 år og opefter. Udover kravet om at man skal være mindst 18 år, så varierer resten af kreditvurderingen fra bank til bank. Størstedelen af bankerne foretager samme type vurdering, hvor de kigger på indtægt og din økonomiske historie.

Selvom kravene kan varierer meget mellem de enkelte banker. Fælles for dem alle er at de laver et kredittjek, dvs. en vurdering af risikoen ved at låne til dig. Visse stiller ekstra krav til dig hvis du er studerende, andre stiller minimumskrav til indkomst.

Der er også banker, som laver en anden type kreditvurdering. Her er din alder uden betydning og det har ikke indflydelse om du er studerende eller er uden indtægt.

Her beder banken dig om at finde en person, som kan indestå for at dine månedlige betalinger overholdes (kautionist). Det vil sige at hvis du ikke betaler din ydelse, så vil de blive bedt om at betale den månedlige ydelse. Altså kun betaling af den enkelte måned og ikke hele lånet. Herved får du ingen rykkere eller dyrere renter, men lånet kører bare videre.

Uanset hvilket model som du vælger at ansøge på, så overvej hvor den månedlige ydelse skal komme fra. Og hvis det er et SMS lån, der skal betales til fulde efter én måned, så giver det mening at have pengene klar, da der ellers kommer et stort gebyr på.

Det kan betale sig at samle alle dine små forbrugslån

Ofte kan du få en bedre renteved at samle din låne i ét stort lån. Du vil også kunne få dine samlede månedlige omkostninger til lån ned ved kun at have én månedlig ydelse.

Lån 18 år uden indkomst

Hvis du er 18 år og har brug for penge, så er der en række banker, som låner penge ud til 18 årige. Dermed ikke sagt at lånet bliver bevilliget. Størstedelen af bankerne giver dig nemlig ikke et lån hvis du er 18 år gammel og uden indkomst.

Hvis du har taget et til flere lån som 18 årig uden indkomst og du står og skal betale dem alle tilbage for ikke at komme i RKI (eller hvis du allerede er blevet smidt i RKI allerede). Så kan det give mening at tage et lån hvor du samler alle dine lån og kreditter i et stort lån.

Hvis du skal samle dine lån, så kan du overveje det lån med kautionist, som vi nævnte ovenfor. De giver selv lån trods RKI og renten er normalt lavere end på mobil lån og lånekreditter.

Din alder har dog ikke den store betydning samlet set. Du vil kunne få samme kreditscore, som en på 25 år eller 34 år. Forskellen er blot at visse banker har bestemt at de ikke vil låne ud til folk under 21 år for eksempel. Hvorfor dette er tilfældet vides ikke, men et gæt kunne være at bankerne historisk set har haft de største procentmæssige tab i denne gruppe.

Har du fået en del afslag allerede?

Hvis du allerede har fået en del afslag på at låne, så skal du overveje at lave et lån med kautionist. Det kan være en ven eller familie, som kautionere. Sandsynligheden for at få en bevilling er meget højere end de normale online lån.

Lån 18 år uden sikkerhed

Hvis du er 18 år og måske lige er begyndt at arbejde, kan du muligvis have brug for lidt ekstra penge. Du har måske brug for et lille beløb til weekenden, købe en ny mobil eller at rejse med vennerne. Det er der jo ikke noget galt med og her kan det være at det giver mening med et hurtigt SMS lån. Ofte er der ingen renter på hvis du betaler lånet tilbage indenfor 30 dage.

Men hvis du ikke betaler det tilbage til tiden, så begynder renterne at løbe på (fra dag 1) og det kan blive dyrt. I tilfælde af at du kan se at du ikke kan betale lånet tilbage til tiden, så skal du måske overveje om det bedre kan betale sig at ændre lånet til et billigere lån, der løber over 12 måneder. Derved er renten lavere og dine månedlige ydelser er lavere.

Lån uden sikkerhed stiller i forvejen store krav. Når man samtidig er 18 år, så gør det endnu sværere. Lånebeløbets størrelse har også stor betydning. Det er meget lettere at låne 3.000 kr. end 15.000 kr. for en 18 årig. Mange af dem der giver lånekreditter låner 3.000 kr. uden sikkerhed.

Lån 18 år uden krav

At få bevilliget et lån, når du er 18 år kan være svært. Dette gælder især, hvis du er studerende eller ellers er uden indkomst.

Der findes dog lånemuligheder, hvor der ikke stilles krav til din alder, indtægt eller tidligere kredithistorik. Det eneste krav her er at du viser din villighed til at tilbagebetale lånet.

Denne villighed vises ved at du finder en ven eller et familiemedlem, der siger god for dig og indestår for at du kan betale dine månedlige ydelser. Denne tillid der vises i sådan en situation er oftest tilstrækkeligt for banken til at give dig pengene i hånden.

Det giver god mening at gennemgå alle scenarier med den person, som viser dig tilliden. Således ved ikke begge hvordan enhver situation skal håndteres, hvis du ikke kan betale en måned eller to.

Det foregår på den måde, at hvis du ikke selv kan betale den månedlige ydelse, så blive denne person bedt om at betale ydelsen. Det er altså ikke hele lånet der skal betales og der kommer ikke rykkergebyrer på. Lånet vil fortsætte som før, men denne måneds ydelse vil blive betalt af din kautionist.

I kan eventuelt lægge et budget inden lånet bliver taget, således at I har overblik over hvor pengene skal komme fra hver måned. Dette giver også mere tryghed blandt alle og mindre stress i den lange bane.

Ved afslag fra en bank

Hvis du har fået afslag på et lån, så vent ihvertfald 1 måned inden du søger igen hos denne bank. Ellers vil du blot få et automatisk afslag. Herudover vil det være negativt i din kreditscore i banken.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

Pantsættelse og pantelån

Der er et bredt udvalgt af genstande, som man vil kunne indlevere midlertidigt imod at få penge ud med det samme. Det kan være elektronik, ure, møbler, biler, tasker og meget andet. Efter en given periode kan man købe sine ting tilbage. En sådan pantsættelse kan også give mening i visse tilfælde.

Seneste artikler