Lån trods RKI med kautionist​

LånebeløbRenteAlderAfbetalingsperiode
8.000 – 70.000 kr 41,20 % 18 år 24 – 60 mdr

F.eks. for et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 48 måneder med en fast månedlig ydelse på 1.711,02 kr. Den samlede rente er 42.128,96 kr. Det samlede beløb, der skal tilbagebetales, er 82.128,96 kr. med en årlig effektiv rente på 49,9%, svarende til en ÅOP på 41,2%.

Lån trods RKI med kautionist

Du vil kunne få et lån trods RKI med kautionist, hvilket ikke tidligere har været muligt i Danmark.

De almindelige banker har i mange år haft en striks regel omkring ikke at bevillige nye lån til RKI registrerede personer. Denne regel er dog på ingen måde nuanceret og taget ikke højde for at man kan været registreret i RKI af flere årsager.

Ja, på et tidspunkt kunne man ikke betale sin gæld om man blev registreret i RKI. Men det fordi man ikke kunne styre sin økonomi eller var det måske pga. en uventet stor regning. Der skal ikke meget til at vælte ens økonomi, hvis man pludselig mister sit arbejde eller blive syg. Hvis så samtidig at man får en stor ekstraordinær udgift, så bliver det svært.

Den traditionelle kreditvurdering kan fejle på visse punkter. Det er derfor at en række långivere nu tilbyder lån trods RKI med kautionist. Dette åbner visse lånemuligheder op for folk der ellers ikke har kunne få lån.

Hvis man er i RKI, så fortsætter verden trods alt med at snurre rundt og ting går i stykker eller andet, der kræver at man trækker på sin privatøkonomi. Idet ens privatøkonomi ofte er vendt på hovedet ved en RKI registrering, så er der ikke meget at trække i.

Det er derfor at et lån trods RKI med kautionist kan hjælpe rigtig meget i en situation, hvor vaskemaskinen er brudt sammen eller bilen skal på værksted eller lignende.

Budget er en god idé

Skriv dine udgifter og indtægter ned på et papir. Herved får du overblik over din økonomi. Dette hjælper med at bestemme hvor meget du kan betale på dit nye lån hver måned. Der er ingen grund til at betale for meget om måneden, hvis dette betyder rykkergebyrer mv i den lange ende.

Hvordan fungerer lån trods RKI med kautionist?

Når en person ansøger lån trods RKI så skal denne finde en person som kan stå inde for at ansøger betaler sine ydelser til tiden. Denne person kaldes en kautionist.

Kautionisten er ikke medansøger på lånet. Hvis låntager en måned ikke er i stand til at betale sin månedlige ydelse vil kautionisten blive bedt om at betale den måneds ydelse. Herefter kører lånet igen som normalt og låntager skal betale selv måneden efter. Hele lånet falder altså ikke til betaling, men blot en enkelte ydelse.

På denne måde vil der ikke løbe rykkere på og lånet vil fortsat løbe uden videre omkostninger.

Det er en god idé at gennemgå alle mulige tilbagebetalingsscenarier med kautionisten inden lånet tages. Herved er alle forventninger afstemt på forhånd og dette skulle betyde at visse ellers stressfulde situationer kan undgås.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

Pantsættelse og pantelån

Der er et bredt udvalgt af genstande, som man vil kunne indlevere midlertidigt imod at få penge ud med det samme. Det kan være elektronik, ure, møbler, biler, tasker og meget andet. Efter en given periode kan man købe sine ting tilbage. En sådan pantsættelse kan også give mening i visse tilfælde.

Seneste artikler