Pantsættelse

Pantsættelse – Hvordan foregår udbetalingen?

Et alternativ til RKI lån og dyre lånekreditter, er en pantsættelse af dine genstande.

Banker sætter renterne efter risikoens størrelse. Det vil sige at hvis du har en dårlig økonomi, får du en høj rente. Hvis du få et lån trods RKI, så vil denne rente være endnu højere.

Ved en pantsættelse af dine værdigenstande er det uden betydning hvordan din økonomi ser ud. Her betaler du nemlig et fast gebyr for hver dag dine genstande er i RKI.

Det forgår på den måde, at der hvor du pantsætter dine genstande, køber de genstanden af dig. Du får pengene for dette salg og retten til at købe dine ting tilbage. Denne tilbagekøbsret gælder efter nærmere aftale en vis periode.

Hvis du vælger ikke at købe dine ting tilbage, vil du altså ikke skulle betale pengene tilbage. Du vil heller ikke skylde stedet hvor du lavede din pantsættelse.

Værdigenstande til pantsættelse

Genstanden kan være alt fra en bil eller motorcykel til et ur eller et smykke. Generelt skal det blor være et genstand, som vil kunne sælges hurtigt og have en vis værdi. Andre eksempler kan væreet maleri eller statue, antikt møbel eller designertasker.

Pantsættelse - Hurtigt og nemt

Det vil typisk været hurtigt og nemt at lave en pantsættelse. Det vil sige at du ofte kan få pengene i hånden samme dag og altid samtidig med at du aflevere dine værdigenstande.

I forhold til forbrugslån og andre kreditter, så kræves der ikke en kreditvurdering. Det kræves heller ikke at du indsender lønsedler eller information om ansættelse.

En pantsættelse af dine værdigenstande over fx 60 dage, vil være væsentlig billigere end hvis du tager et kviklån over den samme periode. Det kan altså give rigtig god mening, hvis det kun er for en ganske kort periode, at du har bruge for pengene.

De typiske værdigenstande, som du vil kunne pantsætte er ure, smykker, elektronik, cykler, møbler mv. Det kan også være at du har noget kunst, som du kan pantsætte eller en bil. Mulighederne er mange og det kan sagtens være noget helt andet, som guld, en kajak eller skiudstyr.

Du får pengene udbetalt via en bankoverførsel og ikke kontanter. Men bankoverførslen er lavet straks, så pengene er på din konto med det samme.

Lån trods RKI

Hvis du er blevet registreret som dårlig betaler i RKI, så er hele dit økonomiske liv pludselig blevet meget mere besværligt. Dette betyder at man ikke kan tegne mobilabonnementer, indgå lejekontrakter og tage et lån.

Nu er der dog et løsning på sidstnævnte, idet det nu er blevet muligt at få et lån trods RKI.

Pantsættelse og pantelån

Der er et bredt udvalgt af genstande, som man vil kunne indlevere midlertidigt imod at få penge ud med det samme. Det kan være elektronik, ure, møbler, biler, tasker og meget andet. Efter en given periode kan man købe sine ting tilbage. En sådan pantsættelse kan også give mening i visse tilfælde.

Seneste artikler